Jdi na obsah Jdi na menu
 


6. ročník Obedience rallye 2019

28. 11. 2019

Tradiční závody Obedience rallye, již 6. ročník se 9. 11. 2019 odehrávaly v porovnání s loňským ročníkem bez sluníčka, dokonce i s občasným poprcháváním. Ve srovnávání si dovolím ještě pokračovat: závodníků bylo letos o 4 více, tj. 24, letošní vítěz kategorie Pokročilých( 15 dvojic) Bart s Alenou sesadil z trůnu vítěze loňského Anndyho se Standou, zajímavé je, že oba dva šli stejný čas jako loni, třetí místo patří, stejně jako loni Willovi s Honzou. Loni si startovní číslo 1 vylosoval Standa, letos Alena…příští rok bude o „jedničku“ bitka…

Kategorii Začátečníků( 9 dvojic) ovládl po zásluze k všeobecnému překvapení nás i samotného psovoda Reného- Berry. ( Jaké myslíte, že si vylosoval startovní číslo??? No přeci „jedničku“ ). Veselá, energií nabitá dvojice, která téměř nechodí na společné cvičení, ale očividně spolu ve volných chvílích pracuje jak na základní poslušnosti, tak  kouscích pro radost obou. Na druhém místě si polepšil o jeden schůdek na bedně Vašek s Brixou, to je další „paní Colombová“ a třetí se umístila Terezka s Bailey, která měla letní výpadek v trénincích díky mateřským povinnostem( tedy Bailey ).

Paní rozhodčí, Zuzku Krejčiříkovou, stejně jako loňské ředitele Závodu, manžele Gebauerovy jsme neměnili, ti už jsou časem ověřeni.

O hlavní občerstvení se postarali manž. Horákovi, grilování se ujal René, o fotodokumentaci Alena, v zastoupení Fanda.

Co se týče úkolů na dráze, zůstávají po celou éru těchto Závodů téměř stejné, jen je zpestřena nějakou zákeřností, kterou běžně netrénujeme, přivolání přes „minové pole“ z rozházených tenisových míčků už letos nikoho nevyvedlo z míry, ale letošní novinka- přivolání kolem tří misek s nakrájenými buřty, to už byla jiná kapitola! O humorné situace se tam postaralo docela dost „hodně hladových psíků“. Nicméně do cíle došli nakonec úspěšně všichni.

Vyhlašovaly se také speciální ceny:

MILÁČEK PUBLIKA- obhájil René a Berry

NEJSYMPATIČTĚJŠÍ DVOJICE- Standa a Anndy

SLIMÁK ROKU- p. Drobný a Agoči

 

Na závěr velice děkujeme sponzorům

OBEC VELKÉ ALBRECHTICE

MĚSTO BÍLOVEC

Fa ZVĚROKRUH

MVDr. MIROSLAV DVOŘÁK

SAKURA CLINIC OSTRAVA