Jdi na obsah Jdi na menu
 


KURZY PRO ZAČÁTEČNÍKY

Už nějakou dobu jsme přemýšleli nad tím, jak výcvik začátečníků zkvalitnit, jak si na ně udělat více času a věnovat jim individuálnější péči. Vedlo nás k tomu to, že během posledních let se rapidně změnilo jak složení psích plemen, tak důvody páníčků proč cvičiště navštěvovat. Už dávno nepřevládají majitelé, kteří si pořídí psa, aby s ním pracovali, postupně se zlepšovali ve výkonu a skládali z nich zkoušky. Nyní k nám nacházejí cestu buď ti, kteří chtějí po odchodu dětí z rodného hnízda zaplnit čas psíkem, který ale v určitém věku začne „tak trochu neposlouchat“, nebo rodiče, kteří vyslyšeli nekonečné loudění svých dětí o pejska a když se tak stane, mnohdy zájem dětí opadá a rodič se pokouší sám věnovat výchově, popřípadě výcviku…

A proto přicházíme s nabídkou 10ti lekcí, kdy  prioritou bude základní socializace, chování mezi psy i lidmi, v různých situacích běžného života, poradí jak správně na výchovu a nácvik těch nejzákladnějších cviků, vysvětlí co, proč a jak se dělá…

Kurzy budou probíhat ve dvou etapách a to v měsících: březen – červen a září – listopad. Zpravidla budou probíhat před běžnými výcvikovými hodinami, které navštěvují pokročilí členové Spolku ( toto je třeba sledovat na webových stránkách), v případě, že se konají zkoušky, závody, či jiné akce, výcvikáři vyhlásí pro kurzisty náhradní termín.

Zkusíme odpovědět na nejčastější dotazy:

Pro koho je kurz určen?

Ideálně pro štěně, které má cca 3 měsíce, přičemž na plemeni opravdu nezáleží a chceme mu dopřát takovou tu „školku“, aby pochytil dobré chování. Pak pro psí puberťáky, kteří začínají „machrovat“ a je nasnadě, že vás tak nějak začínají ignorovat. No a třeba také pro ty psy, kteří mají nějaké zlozvyky nebo strachy, které by majitel chtěl odbourat.

Jaké jsou pravidla kurzu?

Po předchozím zaplacení se budete účastnit  10ti lekcí, které si v daném období musíte vybrat, jinak částka propadá. Na lekce se výcvikáři budete hlásit nejpozději 1 den předem. Lekce bude trvat max 50 minut, přičemž nejmenší štěňata budou mít přestávky na odpočinek v odkládacích kotcích, protože nejsou schopny se takto dlouho soustředit. Páníček ale zatím bude pokračovat v teorii.

Co bych měl mít s sebou:

Pejska, který je zdráv, očkován, odčerven, odblešen a nenažrán...

dále pak obojek( ne postroj), hladké vodítko bez přezek max 1,5 m a pak dlouhé cca 5- 8 m., miliony drobných pamlsků, které pejsek jen spolkne a nezdržuje se jejich kousáním, oblíbenou aportovací, nebo přetahovací hračku. Vodu pro psa i pro sebe.

Co bude po absolvovaných 10ti lekcích dále?

Pokud vás výcvik a pokroky vašeho psa „chytnou“ a budete chtít pokračovat dále, požádáte o řádné členství ve Spolku. Pokud ale vyhodnotíte, že vám k nastartování dalšího spokojeného soužití se psem těchto 10 lekcí stačí, rozloučíme se bez dalších závazků…

Budu mít během kurzu nějaké povinnosti na cvičišti?

Ne, povinnosti typu brigád na údržbě cvičiště či sekání trávy se vás netýkají…tyto povinnosti budete mít popřípadě již jako řádný člen Spolku.

Jaká je cena kurzu, tj. 10ti lekcí?

Cena splatná při první lekci v hotovosti je 1.500,- Kč

Co když nechci absolvovat Začátečnický kurz a chci se rovnou stát členem Spolku?

Ano, i toto je možné, ale úroveň výcviku vašeho psa musíte prokázat před výcvikáři, kteří posoudí, zda vás mohou rovnou zařadit mezi psy pokročilé .

Mám ještě další dotazy, které tady nepadly…kde se mohu doptat?

Spolkový email:  kynologie.va@email.cz

Fb:  https://www.facebook.com/kynologie.va/

Přihláška: ZDE

Web: https://kynologie-va.estranky.cz/