Jdi na obsah Jdi na menu
 


Obedience 2023

5. 11. 2023

Obedience, tradiční závod pro pobavení pejsků i jejich páníčků se konala za skvělého počasí a opět nám ho přijela „pískat“ rozhodčí Zuzka Krejčiříková a opět byl a naším sponzorem firma Sedupa. Sešlo se nás překvapivě více, než jsme doufali, dorazili i ti, kteří běžně na výcvik moc nechodí. Na trase plné zákeřných nástrah, kterou pro nás nachystali Petra a René nechybělo pokušení ve formě misky s masem, mňoukající kočka ukrytá v plechovém sudu, v zástěně schovaný podezřelý chlápek, nebo vodní brod, který ale většina psů, samozřejmě se získáním trestných bodů, měla tendenci přeskočit. Vedoucí akce nezapomněli ani na zábavu pouze pro psovody, a tak se v družstvech házelo balonkem, vozila se voda v kolečku, nafukovaly balonky…atd, atd…

A jak to dopadlo? V kategorii ZAČÁTEČNÍCI( štěňata a psi, kteří na cvičák chodí méně než 2 roky) soupeřilo 7 dvojic a nejlepší spolupráci předvedl Matěj s Chandlerem, na druhém místě Klárka s Kennie a třetí Honza se Swenem.

V kategorii POKROČILÍ zápolilo 15 dvojic a dostali se tam všichni, kteří už splnili jakoukoli zkoušku z výkonu, či jsou dobří i bez zkoušek. Spolehlivý výkon opět předvedl a po zásluze se stal vítězem Standa s Annym, na druhém místě Petra s Ájou a třetí místo Alena s Bartem. Všichni vítězní psi už se řadí do kategorie „seniorů“.