Jdi na obsah Jdi na menu
 


Obedience 5.11.2022

6. 11. 2022

Sobota 5.11., trochu melancholické počasí, docela milostivá teplota, občas mrholení…ale jedno je jisté: koná se tradiční závod Obedience! Paní rozhodčí Zuzka Krejčiříková byla na místě dříve, než většina závodníků…a že jich bylo!!! Ve dvou kategoriích celkem 24 týmů!

V kategorii Začátečníků startovalo 7 párů a byli to především letošní noví členové. No a v kategorii Pokročilých to bylo 17 dvojic, kam spadali všichni, kteří už se zúčastnili minimálně loňské Obedience, nebo mají splněny jakékoli zkoušky z výkonu, nebo jsou to takoví ti „věční začátečníci“.

Je na čase zmínit nějaká jména…takže pořadatelé Petra Šimečková a René Poduška odvedli opravdu skvělou práci…zařadit na trasu přivolání přes nastražené špekáčky, či okolo opravdu na*rané umňoukané kočky, bylo odvážné a některé „labilnější“ psy opravdu nachytali. A pokud byli pejskové v týmu fakt dobří, páníčci si to mohli v dalších disciplínách typu: házení tenisákem na kuželky, do kýble, šipky na terč, manipulace s vodou v nádobách…pěkně pokazit…

Dále pak Martina Horáková jako „holka pro všechno“, Standa Horák „mistr grilu“, Alena Kanková a Fanda Horák „s foťákem na krku“, Věrka a Honza Gebauerovi zajistili a nachystali odměny.

Sponzory byli tradičně firma Sedupa a MVDr. Miroslav Dvořák…děkujeme…

Závod, který má prvoplánový úkol stmelit, pobavit a posunout, v nižší kategorii vyhrál chodský pes Ita pana Siče. V kategorii pokročilých pak svým přesvědčivým a spolehlivým výkonem matador německý ovčák Will Honzy Gebauera.

Zhodnotit tento aktivní den nejde jinak, než že to byla opravdu super akce, kde se vyblbli všichni účastníci závodů. Budeme se těšit zase příště